Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017
Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017 Set-164:

Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg

1). “Your perfect banking partner” is the tagline of ____________
a)  Karnataka Bank
b)  Federal Bank
c)  IndusInd Bank
d)  Kotak Mahindra Bank
e)  None of these


2). Union Bank of India was established on 11 November ________
a)  1919
b)  1921
c)  1927
d)  1932
e)  None of these


3). ___________is the percentage of total deposits of a bank which it has to keep with itself in the form of liquid assets
a)  Cash Reserve Ratio (CRR)
b)  Marginal Standing Facility (MSF)
c)  Statutory Liquidity Ratio (SLR)
d)  None of these
e)  All of these


4). What is the Cash Reserve Ratio (CRR) on 07 March 2017?
a)  3.00%
b)  4.00%
c)  4.50%
d)  5.00%
e)  None of these


5). When was the Small Industrial Development Bank of India established?
a)  2 January 1990
b)  2 December 1982
c)  2 April 1982
d)  2 December 1990
e)  2 April 1990


6). Which denomination note was the first paper currency issued by RBI in January 1938?
a)  Rs. 2
b)  Rs. 5
c)  Rs. 10
d)  Rs. 100
e)  Rs. 1000


7). New Bank of India was merged with which bank?
a)  Bank of Baroda
b)  PNB
c)  Central Bank of India
d)  SBI
e)  None of the given options is true


8). Which of the following is an investment strategy in which a fund invests in other types of funds?
a)  Bond
b)  Securities
c)  Stock
d)  Funds of Fund
e)  None of these


9). Which of the following is/are the subsidiaries of RBI?
a)  DICGC
b)  NHB
c)  NABARD
d)  BRBNMPL
e)  All of these


10). Which of the following is known as ‘Retail Banking’?
a)  Merchant banking
b)  Investment banking
c)  Consumer banking
d)  Wholesale banking
e)  None of these


Answer Key:

1).b   2).a   3).c   4).b    5).e    6).b    7).b   8).d    9).e    10).c


For More Banking Awareness Questions- Click  
Online Mock Tests 2019: