Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017 Set-147:

Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
1). NABARD was set up with an initial capital of-
a)  Rs 200 crore
b)  Rs 1500 crore
c)  Rs 500 crore 
d)  Rs 100 crore
e)  Rs 1000 crore


2). The headquarters of Malwa Gramin Bank is?
a)  Howrah, West Bengal
b)  Nagpur, Maharashtra
c)  Dumka, Jharkhand
d)  Sangrur Punjab
e)  Bathinda, Punjab


3). In which of the following cities, The Head Office of FICCI is located?
a)  Hyderabad
b)  Chennai
c)  Kolkata
d)  Mumbai
e)  New Delhi


4). The Currency of Hungary is _____________
a)  Gourde
b)  Franc
c)  Forint
d)  Lempira
e)  None of these


5). FICCI is the largest and oldest apex business organisation in India. (FICCI) was established in-
a)  1913
b)  1919
c)  1927
d)  1935
e)  1949


6). The headquarters of Langpi Dehangi Rural Bank is?
a)  Howrah, West Bengal
b)  Nagpur, Maharashtra
c)  Diphu, Assam
d)  Bolangir, Odisha
e)  Bathinda, Punjab


7). The safest form of crossing is ______________
a)  Special crossing
b)  Account payee crossing
c)  Double crossing
d)  General crossing
e)  None of these


8). The headquarters of Gramin Bank Of Aryavrat is?
a)  Chitoor, Andhra Pradesh
b)  Lucknow, Uttar Pradesh
c)  Moradabad, Uttar Pradesh
d)  Ballari, Karnataka
e)  Virudhunagar, Tamil Nadu


9). Headquarters of Syndicate Bank in ____________
a)  Kolkata
b)  Chennai
c)  Manipal
d)  Mumbai
e)  None of these


10). What is meant by a Scheduled Bank ?
a)  A Bank functioning under procision of Banking Regulation Act. 1949         
b)  A Bank included in 2nd schedule of RBI Act 1934
c)  A Bank incorporated under Banking Companies Act. 1956    
d)  A Bank authorised to do Banking functions
e)  None of these


Answer Key:

1).d   2).d   3).e   4).c    5).c    6).c    7).b    8).b    9).c    10).b



For More Banking Awareness Questions- Click  

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos