Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017 Set-115:

Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
1). Bitcoin is a_________.
a)  Term used in share market
b)  Payment system
c)  Intranet Service Provider
d)  Internet Service Provider
e)  None of these


2). Financial institution that does not supervised by a national or international banking regulatory agency?
a)  NBFI
b)  IDBI
c)  ICICI
d)  Reserve Bank of India
e)  None of these


3). Fall in the value of currency in respect to other currencies is known as:-
a)  Deflation
b)  Devaluation
c)  Depreciation
d)  All of the above
e)  None of these.


4). In banking the term DTL refers to;
a)  Detail time limit.
b)  Demand and time limit.
c)  Demand and time liabilities.
d)  All of the above
e)  None of these.


5). NABARD Bank for Agriculture and Rural Development was established in
a)  1979
b)  1980
c)  1981
d)  1982
e)  1983


6). IDBI was established in
a)  1961
b)  1962
c)  1963
d)  1964
e)  1965


7). Drawee in the bank cheque is
a)  Who receive the cheques
b)  Who rejects the payment of cheques
c)  Who encash the cheques
d)  The banker
e)  None of these


8). First Multi-currency international Debit Cards are issued in India by __________.
a)  ICICI Bank
b)  State Bank of India
c)  Axis Bank
d)  Indian Bank
e)  None of these


9). Which was the first bank to set up talking ATM in India?
a)  State Bank of India
b)  Punjab National Bank
c)  Union Bank OF India
d)  Axis Bank
e)  None of these


10). In recent times, the term Gold ETF was making news. Which among the following closest instrument to Gold ETF?
a)  Debenture
b)  G-Sec security
c)  Mutual Fund
d)  Commercial Paper
e)  None of these


Answers:

1)b    2)a   3)c   4)c   5)d   6)d   7)d  8)b   9)c   10)c


For More Banking Awareness Questions- Click  

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos