Important CA Weekly Revision Tit-Bits (Nov 2nd Week) for IBPS RRB/Clerk Mains 2016 – Download in PDF

Important CA Weekly Revision Tit-Bits (Nov 2nd Week) for IBPS RRB/Clerk Mains 2016 – Download in PDF

Important CA Weekly Revision Tit-Bits (Nov 2nd Week) for IBPS RRB/Clerk Mains 2016 – Download in PDF:

Dear Readers, IBPS RRB/Clerk Mains 2016 examination is approaching shortly, for that we have given the important Current Affairs Weekly Revision Tit-Bits. Candidates those who are preparing for the exam can make use of it.
1).Prime Minister Narendra Modi inaugurated the first ever International Agro-biodiversity Congress, IAC in which city?
Answer:New Delhi
2).Which country has won the 2016 Women’s Asian Champions Trophy?
Answer:India by defeating Pakistan
3).“Petrotech-2016” the International Oil and Gas Conference and Exhibition will be held in which city?
Answer:New Delhi
4).The 2016 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) was held in New Delhi. The next AMCDRR will be held in which country?
Answer:Mongolia
5).Which Indian lawyer has been elected to United Nation’s International Law Commission?
Answer:Aniruddha Rajput
6).PM NarendraModi inaugurated Asia’s largest man-made jungle safari in which state?
Answer:Chhattisgarh
7).Who was appointed as the Prime Minister of South Korea recently?
Answer:Kim Byong-joon
8).Who became the mascot for “Incredible India” campaign?
Answer:Narendra Modi
9).What is the new name of Google Capital, the search giant’s venture arm that invests in growth-stage companies?
Answer:CapitalG
10).Scientists from IIT Kharagpur claimed to have found evidence confirming the existence of which mythical Indian river in Odisha?
Answer:Chandrabhaga
11).Which country hosted its first Global Tobacco Control Conference recently?
Answer:India
12).World’s first hydrogen-powered and zero-emission passenger train was recently unveiled in which country?
Answer:Germany
13).What was India’s rank in the Grant Thornton International Business Report 2016 in global business optimism index during the third quarter (July-September 2016)?
Answer:2nd
14).Who has been appointed as Executive Director (ED) of Reserve Bank of India (RBI)?
Answer:M Rajeshwar Rao
15).Who won the 2016 BNP Paribas Masters Doubles title?
Answer:Henri Kontinen and John Peers
16).Vinod Rai has been appointed as the Chairman of Fund Trustee and Advisory Commission of which state?
Answer:Kerala
17).Which Mission of NASA created Guinness world record for highest altitude fix of a Global Positioning System (GPS) signal at 70000 kilometres above the surface of the Earth?
Answer:Magnetospheric Multiscale Mission
18).Which country is hosting the Conference of Parties (COP22) of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)?
Answer:Morocco
19).Who was recently appointed as the MD and CEO of Bank of Baroda Capital Markets Limited?
Answer:Ratnesh Kumar
20).Name the Syrian freelance journalist was awarded with Reporters without Borders (RSF)-TV5 Monde prize?
Answer:Hadi Abdullah
21).India’s first liquefied natural gas-driven bus has been launched in which state?
Answer:Kerala
22).Which country has decided to procure ten diesel engines from RITES India Ltd. under credit line facility provided by the Indian government?
Answer:Sri Lanka
23).Who has been named for 2016 Tata Literature Live! Lifetime Achievement Award in recognition of his outstanding contribution to the Indian literary space?
Answer:Amitav Ghosh
24).Name the Republican candidate who has been elected the 45th President of the United States?
Answer:Donald Trump
25).Who will be conferred with the Rashtriya Kalidas Samman for year 2016-17?
Answer:Banshi Kaul
26).The National Convention on Innovations in Green Highways was recently inaugurated in which city?
Answer:New Delhi
27).A Two-day BRICS Communication Ministers meeting chaired by Minister of State for Communication Manoj Sinhawas held in which city?
Answer:Bengaluru
28).Name the country that launched a navigation satellite XPNAV-1 , which will conduct in-orbit experiments using pulsar detectors to demonstrate new technologies?
Answer:China
29).Which scheme was launched by Union Ministry of Skill Development and Entrepreneurship recently?
Answer:Pradhan Mantri YUVA Yojana
30).Which state government has launched “Lakshya Bhagirathi” campaign to complete the irrigation projects?
Answer:Chhattisgarh  
31).Which state government will start Deendayal generic medicine stores to sell generic medicines?
Answer:Gujarat
32).The 2016 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) will be hosted by which country?
Answer:Peru
33).The 2018 International Competition Network (ICN) annual conference will be hosted by which country?
Answer:India
34).Who won the Stefan Edberg Sportsmanship Award at the ATP awards?
Answer:Roger Federer
35).Who has been appointed as the Central Registrar (CR), Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI)?
Answer:Praveen Kumar Sharma
36).Who became the first Indian-American woman to be elected to the U.S. House of Representative?
Answer:Pramila Jayapal
37).Who of the following became the first ever India-American to win the U.S. Senate seat from California?
Answer:Kamala Harris
38).Which bank has recently launched India’s first banking robot Lakshmi?
Answer:City Union Bank
39).Which Indian firm has won the prestigious 2016 Golden Peacock Award for Corporate Governance?
Answer:SAIL
40).Who has become the brand ambassador for 2017 T20 Blind Cricket World Cup?
Answer:Rahul Dravid
41).Who became the first Indian to be elected as the President of the International Hockey Federation?
Answer:Narinder Batra
42).Who was appointed as Vice President-elect of US by President-elect Donald Trump?
Answer:Mike Pence
43).Name the 11 year old Pune girl who has been named national winner of the “Doodle 4 Google” contest?
Answer:Anvita Prashant
44).The Kathakar-International Storytellers Festival 2016 held in which city?
Answer:New Delhi
45).Name the twitter’s Chief Operating Officer (COO) who resigned recently?
Answer:Adam Bain


 
Online Mock Tests 2019: