Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

    0
    (0)
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-21:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    1). Blue tooth technology allows:
    a)   Landline phone to mobile phone communication
    b)   Wireless communication between equipments
    c)   Signal transmission on mobile phones only
    d)   Satellite television communication
    e)   None of these


    2). Who was the Founder of Bluetooth ?
    a)   Ericson
    b)   Martin Cooper
    c)   Steve Jobs
    d)   Apple
    e)   None of these


    3). The base of the hexadecimal number system is
    a)   2
    b)   8
    c)   10
    d)   16
    e) None of these


    4). Ctrl + N is used to
    a)   Save Document
    b)   Open Document
    c)   New Document
    d)   Close Document
    e)   none of these


    5). Verification is process of ?
    a)   Access
    b)   Login
    c)   Logout
    d)   Authentication
    e)   None of these


    6). Data that are accumulated and processed in group called
    a)   Group processing
    b)   Batch Processing
    c)   Time sharing
    d)   Cannot be determined
    e)   None of these.


    7). ‘.MPG’ extension refers to:
    a)   Word file    
    b)   Text file
    c)   Image file   
    d)   Movie file
    e)   None of these


    8). Which of the following Key is not found in normal computers / laptops?
    a)   turn key
    b)   alt key
    c)   del key
    d)   shift key
    e)   None of these


    9). Which among following is associated with monitor ?
    a)   CRT
    b)   ALU
    c)   CU
    d)   ARU
    e)   none of these


    10). Which code is a string of binary digits ?
    a)   Op code
    b)   Instruction code
    c)   Operand code
    d)   Parity code
    e)   None of these


    Answer:
    1).b)  2).a)  3).d)  4).c)  5).d)  6).b)  7).d)  8).a)  9).a)  10).b)

     
    For More Computer Questions- Click Here

    0 / 5. Reviews 0

    Be the first to rate this post.

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF