Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS SO& Upcoming Exams 2017 Set-35:

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for Upcoming Exams 2017 Set-35:

    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS Clerk exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


    1). The address mapping is done, when the program is initially loaded is called ?

    a)  Relocation

    b)  Dynamic relocation
    c)  Static relocation
    d)  Executable relocation
    e)  None of these


    2). A large number of computers in a wide geographical area can be efficiently connected using
    a)  Twisted pair lines
    b)  Coaxial cables
    c)  Communications satellites
    d)  All of the above
    e)  None of these


    3). Which mode loads minimal set of drivers when starting Windows?
    a)  Safe Mode
    b)  Normal Mode
    c)  VGA Mode
    d)  Network Support Mode
    e)  None of these


    4). ‘Blue tooth’ technology allows
    a)  Satellite communication
    b)  Wireless communication between equipments
    c)  Signal transmission on mobile phones only
    d)  Landline phone to mobile phone communication
    e)  None of these


    5). _______is the process of carrying out commands
    a)  Executing
    b)  fetching
    c)  decoding
    d)  Cannot be determined
    e)  none of these


     6). RISC stands for ?
    a)  Risk Instruction Source Computer
    b)  Reduced Instruction Set Computer
    c)  Risk Instruction Set Computer
    d)  Risk Instruction Set Computing
    e)  none of these


    7). Outlook express is a
    a)  e-mail client     
    b)  address book
    c)  scheduler
    d)  All of the above
    e)  None of these


    8). Which of the following statements is true?
    a)  Analysts usually work alone and sometimes as part of a team
    b)  Most systems projects are completed in 6 to 12 weeks
    c)  An analyst’s primary concern is the development of software
    d)  Analysts evaluate data flow through an organization
    e)  None of the above


    9). The term “Compiler” is associated with which of the following?
    a)  Performance
    b)  Programming language
    c)  Understanding computers
    d)  Networking
    e)  None of these


    10). Database is considered as
    a)  middle man of the application
    b)  backend of the application
    c)  Frontend of application
    d)  All of the above
    e)  None of these


    Answer:
    1) C   2) C   3) A   4) B   5) A    6) B   7) D    8) D   9) B   10) B

      
      
    For More Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos