Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for Upcoming Exams 2017

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for Upcoming Exams 2017 Set-42:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming exams 2017 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What does WMV stands for?

    a)  Windows Movie Video

    b)  Windows Media Video

    c)  Windows Magic Video
    d)  Windows Media Version
    e)  Windows Movie Version


    2). What is objective of UPS?
    a)  Provides backup power
    b)  To increase the speed of a computer
    c)  Using for storage
    d)  All of these
    e)  None of the above


    3). Group of instructions that directs a computer is called-
    a)  storage
    b)  memory
    c)  logic
    d)  program
    e)  None of these


    4). Ethernet uses
    a)  Bus topology
    b)  Ring topology
    c)  Star topology
    d)  Tree topology
    e)  None of these


    5). A device that operates under the control of another device is called
    a)  Stem
    b)  Slave
    c)  Simulator
    d)  Emulator
    e)  None of these


    6).USB is which type of storage device ?

    a)  Primay
    b)  Secondary
    c)  Tertiary
    d)  Cannot be determined
    e)  None of above


    7).How many maximum number of columns can be inserted in the word document ?

    a)  45
    b)  50
    c)  55
    d)  65
    e)  None of these


    8). Following is true for Bandwidth–
    a)  The narrow the bandwidth of a communications system the less data it can transmit in a given period of time.
    b)  The narrow then bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
    c)  The wider the bandwidth of a communications system the less data it can transmit in a given period of time.
    d)  All of the above
    e)  None is true


    9). Delayed payload of some viruses is also called as
    a)  Time
    b)  Bomb
    c)  Anti-virus
    d)  All of these
    e)  None of the above


    10). Ctrl + D is short cut used for ?
    a)  Open Dialogue Box
    b)  Font Dialogue Box
    c)  Save as Dialogue Box
    d)  Save Dialogue Box
    e)  None of these

    Answer Key:
    1).B  2).A  3).D  4).A  5).B  6).C  7).A  8).A  9).B  10).B

    For More Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews