Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for Upcoming Exams 2017

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for Upcoming Exams 2017 Set-36:

    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming exams 2017 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    1). _________is the layer of a computer system between the hardware and the user

    program
    a)  Operating environment
    b)  Operating system
    c)  System environment
    d)  cannot be determined
    e)  None of these


    2). The way a particular application views the data from the database that the application uses is a __________
    a)  module
    b)  relational model
    c)  schema
    d)  sub schema
    e)  None of these


    3). A hyperlink means
    a)  text connected to page
    b)  plain text
    c)  coloured text
    d)  cannot be determined
    e)  None of these


    4). _______ folder contains the recently viewed Web pages
    a)  Explorer
    b)  history
    c)  Windows
    d)  Temporary Internet Files
    e)  None of these


    5). Which command should be used to display all files within the specified subordinate directory of the subdirectory?
    a)  Dir \ pathname
    b)  Dir \ pathname\pathname
    c)  Dir / ch
    d)  Dir \pathname\filename
    e)  None of these


    6). In communication satellite, multiple repeaters are known as
    a)  detector
    b)  modulator
    c)  stations
    d)  transponders
    e)  None of these


    7). The view of total database content is ___________
    a)  Conceptual view
    b)  Internal view
    c)  External view
    d)  Physical view
    e)  None of these


    8). Application layer is implemented in
    a)  End system
    b)  NIC
    c)  Ethernet
    d)  cannot be determined
    e)  None of these


    9). Delimiting and synchronization of data exchange is provided by
    a)  Application layer
    b)  Session layer
    c)  Transport layer
    d)  Link layer
    e)  none of these


    10). What type of process creates a smaller file that is faster to transfer over the internet ?
    a)  Compression
    b)  Fragmentation
    c)  Encapsulation
    d)  Cannot be determined
    e)  None of the above


    Answer:
    1) B   2) D   3) A   4) D   5) B    6) D   7) A    8) A   9) B   10) A


      
      

    For More Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: