Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).What type of devices are CDs or DVDs?
    a)   Input
    b)   Output
    c)   Software
    d)   Storage
    e)   Input / Output


    2).Why has RAM been named like this?
    a)   Because it is read and write memory
    b)   Because it is volatile memory
    c)   Because any of the locations in chip can directly be selected for storing and retrieving data and instructions
    d)   Because it is non-volatile memory
    e)   None of these


    3).Most mail programs automatically complete the following two part in an e – mail
    a)   From : and Body:
    b)   From : and Date :
    c)   From : and To:
    d)   From : and subject:
    e)   None of these


    4).Where is the disk put in a computer?
    a)   In the modem
    b)   In the hard drive
    c)   Into the CPU
    d)   In the disk drive
    e)   None of these


    5).A (n) _____________ is a device that electronically processes data, converting it to information.
    a)   algorithm
    b)   computer
    c)   software
    d)   program
    e)   None of these


    6).Which of the following are computers that can be carried around easily?
    a)   Minicomputers
    b)   Supercomputers
    c)   PCs
    d)   Laptops
    e)   None of these


    7).Instead of remembering e-mail address which of the following should you use?
    a)   browser
    b)   search engine
    c)   birthday list
    d)   phone book
    e)   address book


    8).Devices which store information and are used by the computer for its working are called
    a)   input devices
    b)   output devices
    c)   software devices
    d)   storage devices
    e)   None of these


    9).Which of the following is not a part of the CPU?
    a)   Arithmetic and Logic Unit
    b)   Storage Unit
    c)   Control Unit
    d)   Program Unit
    e)   None of these


    10).In the basic computer processing cycle __________ are present.
    a)   Input, processing and output
    b)   System and application
    c)   Data information and application
    d)   Hardware, software and storage
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). d) 2). c) 3). b) 4). d) 5). b) 6). d) 7). e) 8). d) 9). d) 10). a)

    For More Computer Questions– Click Here 
    Online Mock Tests 2019: