Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). How many options does a binary choice offer?
    a)   Two
    b)   Three
    c)   It depends on the amount of memory in the computer
    d)   It depends on the speed of the computer’s processor
    e)   None


    2). Data going into the computer is called _______.
    a)   calculations
    b)   algorithm
    c)   output
    d)   input
    e)   flowchart


    3).The _________ is a device that connects inputs to outputs.
    a)   Crossbar
    b)   Modem
    c)   Crosspoint
    d)   RAM
    e)   None of these


    4). Device which stores information and are used by the computer for its working are called ________.
    a)   Software Device
    b)   Input Device
    c)   Storage Device
    d)   Output Device
    e)   None of these


    5).Files deleted from the hard disk are sent to the _________.
    a)   Motherboard
    b)   Recycle Bin
    c)   Floppy disk
    d)   Clipboard
    e)   None of these


    6).A _________ is a named set of characters that have the same characteristics.
    a)   Type face
    b)   Type style
    c)   Font
    d)   Pico
    e)   None of these


    7).Data that is copied from an application is stored in the __________.
    a)   Terminal
    b)   Driver
    c)   Paint
    d)   Clipboard
    e)   None of these


    8). Changing an existing document is called _______.
    a)   deleting
    b)   editing
    c)   creating
    d)   adjusting
    e)   None of these


    9). What type of device are CDs or DVDs?
    a)   Output
    b)   Input
    c)   Storage
    d)   Input/Output
    e)   None of these


    10). In MICR, “C” stands for _______.
    a)   Code
    b)   Computer
    c)   Color
    d)   Character
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). a) 2). d) 3). b) 4). c) 5). b) 6). c) 7). d) 8). b) 9). c) 10). d)

    For More Computer Questions– Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos