Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following are objects in an access database?
    a)   Table, form
    b)   Queries, reports
    c)   Macros, modules
    d)   All the above
    e)   None of these


    2).__________ are distinct items that don’t have much meaning to you in a given context.
    a)   fields
    b)   Data
    c)   Queries
    d)   Properties
    e)   None of these


    3).A Website address is a unique name that identifies a specific_________ on the web.
    a)   Web Browser
    b)   PDA
    c)   PDF
    d)   Link
    e)   None of these


    4).An Example of a telecommunications device is a _________.
    a)   Keyboard
    b)   mouse
    c)   printer
    d)   modern
    e)   None of these


    5).A ________ contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands.
    a)   toolbar
    b)   menu bar
    c)   window
    d)   Find
    e)   None of these


    6).The particular field of a record that uniquely identifies each record is called the_____.
    a)   Key field
    b)   Primary field
    c)   Master field
    d)   Order field
    e)   None of these


    7).A ___________ is an example of an input device.
    a)   Keyboard
    b)   Monitor
    c)   plotter
    d)   Central Processing Unit
    e)   None of these


    8).What is Output?
    a)   What Processor takes from user
    b)   What user gives to processor
    c)   What processor gets from user
    d)   What processor gives to user
    e)   None of these


    9).The blink symbol which indicates the next character will appear at which place, is called?
    a)   Delete key
    b)   Control Key
    c)   Cursor
    d)   Return Key
    e)   None of these


    10).A small figure which depicts some application on the screen is called?
    a)   Menu
    b)   Photo
    c)   Modern
    d)   Icon
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). d)   4). d)   5). a)   6). b)   7). a)   8). d)   9). c)   10). d)

    For More Computer QuestionsClick Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: