Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    1).What menu is selected to print?

    a)   File

    b)   Tools

    c)   Social
    d)   Edit
    e)   None of these


    2).Programs or a set of electronic instructions that tell a computer what to do are called
    a)   Menu
    b)   Monitor
    c)   Hardware
    d)   Software
    e)   None of these


    3).A(n) ________ contains commands that can be selected.
    a)   Pointer
    b)   Menu
    c)   Icon
    d)   Button
    e)   None of these


    4).A software which you can use to create a budget is called
    a)   Word processing software
    b)   Graphics Software
    c)   Utility software
    d)   Spreadsheet software
    e)   None of these


    5).The mouse __________ usually appears in the shape of an arrow.
    a)   Indicator
    b)   Marker
    c)   Meter
    d)   Pointer
    e)   None of these


    6).If a processer has a word size of 32 bits, compared to a processor with a word size of 16 bits, it can process _______ at a time.
    a)   Thrice as much
    b)   Half as much
    c)   A fourth as much
    d)   The same amount
    e)   Twice as much


    7).To access the properties of an object, the mouse technique used is called
    a)   Dragging
    b)   Dropping
    c)   Right-clicking
    d)   Shift-clicking
    e)   None of these


    8).The ________ becomes of different shapes depending on the task you are performing.
    a)   Active tab
    b)   Insertion point
    c)   Mouse pointer
    d)   Ribbon
    e)   None of these


    9).To print a document, press _______, then press ENTER.
    a)   SHIFT+P
    b)   CTRL+P
    c)   ALT+P
    d)   ESC+P
    e)   None of these


    10).Multiplexing involves _______ path(s) and _______ channel(s).
    a)   One, One
    b)   One, Multiple
    c)   Multiple, One
    d)   Multiple, Multiple
    e)   None of these

    Answers:
    1).a)   2).d)   3).b)   4).d)   5).d)   6).e)   7).c)   8).c)   9).b)   10).b)  
    For More Computer Questions– Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: