Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which of the following statements is/are true?
    a)   Cache Memories are bigger than RAM
    b)   Cache Memories are smaller than RAM
    c)   ROM are faster than RAM
    d)   Information in ROM can be written by users
    e)   None of these


    2). MOS stands for _______.
    a)   Most Often Stored
    b)   Metal Oxide Semiconductor
    c)   Method Organized Stack
    d)   All of the above
    e)   None of the above


    3). Size of the Primary memory of a PC ranges between _________.
    a)   2KB to 8KB
    b)   64KB to 256KB
    c)   20KB to 40KB
    d)   256KB to 640KB
    e)   None of these


    4). Read only memory is permanently ________ in computer.
    a)   Input
    b)   Tapped
    c)   Sealed
    d)   Manufactured and control
    e)   None of these


    5).Which of the following companies is a leader in manufacturing of Hard Disk Drives?
    a)   Samsung
    b)   Seagate
    c)   Fujitsu
    d)   IBM
    e)   Panasonic


    6).A Browser is a ________.
    a)   Tool for creating a database
    b)   Software program to view web pages on the internet
    c)   Printing device
    d)   Software program to delete a folder
    e)   None of the above


    7).The first UNIX operating system was written in the _________.
    a)   Assembly Language
    b)   C Language
    c)   Java
    d)   B Language
    e)   None of these


    8).VIRUS stands for ________.
    a)   Very Important Record User Searched
    b)   Verify Interchanged Result Until Source
    c)   Virtual Information Resource Under Seize
    d)   Very Important Resource Under Search
    e)   None of these


    9).Which one of the following is not an Internal DOS command?
    a)   PATH
    b)   COPY
    c)   XCOPY
    d)   VER
    e)   None of these


    10).The server on the Internet is also known as a _________.
    a)   Repeater
    b)   Host
    c)   Gateway
    d)   ISP
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b) 2). b) 3). d) 4). a) 5). b) 6). b) 7). a) 8). c) 9). c) 10). b)
    For More Computer QuestionsClick Here

    / 5. Reviews