Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). ___________ are bundles of related software package that are sold together.
    a)   Personal productivity tools
    b)   Word and Power Point
    c)   Screen Savers
    d)   Excel and Word Perfect
    e)   Software suites


    2). Hackers
    a)   All have same motive
    b)   Is another name for users
    c)   May legally break into computers as long as they do not do any damage
    d)   Are people who are allergic to computers
    e)   Break into other people’s computers


    3).What does ‘C’ represent in MICR?
    a)   Code
    b)   Column
    c)   Computer
    d)   Character
    e)   None of these


    4).On which button does help menu exist?
    a)   End
    b)   start
    c)   Turn off
    d)   Restart
    e)   None of these


    5).All the components of a computer are either ___________ or ___________.
    a)   Software, CPU/RAM
    b)   Application software, system software
    c)   Input device, output device
    d)   Hardware, software
    e)   Input, output


    6).You can ____________ a CD.
    a)   read
    b)   write
    c)   read as well as write
    d)   either read or write
    e)   None of these


    7).Which of the following is NOT a famous operating system?
    a)   Windows Vista
    b)   Mac OS X
    c)   Linux
    d)   Windows XP
    e)   Virtual Box


    8).The Internet allows you to _______.
    a)   Send electronic mail
    b)   View web pages
    c)   Connect to servers all around the world
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9)._____________ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
    a)   Tracking
    b)   Formatting
    c)   Crashing
    d)   Allotting
    e)   None of these


    10).A saved document is referred to as _________.
    a)   File
    b)   Word
    c)   Folder
    d)   Project
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e)   2). e)   3). d)   4). b)   5). d)   6). c)   7). e)   8). d)   9). b)   10). a)

    For More Computer Questions– Click Here 

    Online Mock Tests 2019: