Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).ROM stands for ________.
    a)   Random Only Memory
    b)   Readable Only Memory
    c)   Real Online Memory
    d)   Random other Memory
    e)   Read Only memory


    2).Another name for logic chip is ________.
    a)   PROM
    b)   Memory
    c)   Microprocessor
    d)   ROM
    e)   None of these


    3).Which of the following is correct about RAM?
    a)   When PC turns off, it retains the data.
    b)   It is a type of read and write memory.
    c)   It has start-up instructions.
    d)   It is a peripheral.
    e)   It means Read Access Memory.


    4).What is the full form of MB?
    a)   Micro Bytes
    b)   Mega Bytes
    c)   Mini Bytes
    d)   Milli Bytes
    e)   Midi Bytes


    5).Small application programs that run on a Web page and may ensure a form is completed properly or provide animation are known as __________.
    a)   flash
    b)   spiders
    c)   cookies
    d)   applets
    e)   sparks


    6).In a relational database, this is a data structure that organizes the information about a single topic into rows and columns.
    a)   block
    b)   record
    c)   tuple
    d)   table
    e)   command line interface


    7).____________ is processed by the computer into information.
    a)   Data
    b)   Numbers
    c)   Alphabets
    d)   Pictures
    e)   None of these


    8).A ___________ is an electronic device that processes data, converting it into information.
    a)   computer
    b)   processor
    c)   case
    d)   stylus
    e)   None of these


    9).Which of the following is the largest unit of storage?
    a)   GB
    b)   KB
    c)   MB
    d)   TB
    e)   None of these


    10).The _____________ tells the computer how to use its components.
    a)   utility
    b)   network
    c)   operating system
    d)   application program
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). e)   2). c)   3). b)   4). b)   5). d)   6). d)   7). a)   8). a)   9). d)  10). c)

    For More Computer Questions– Click Here 

    Online Mock Tests 2019: