Important Computer Questions for Clerical Mains

    Important Computer Questions for Clerical Mains
    Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).  ____________ is a set of keyboards, symbols, and a system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer.
    a)   A computer program
    b)   A programming Language
    c)   An assemble
    d)   Syntax
    e)   None of these


    2). A printer is this kind of device ______
    a)   Input
    b)   Word processing
    c)   Processing
    d)   Output
    e)   None of these


    3). Application software
    a)   Is used to control the operating system
    b)   Is designed to help programmers
    c)   Performs specific tasks for computer users
    d)   Is used for making design only
    e)   All of the above


    4). Data structure includes
    a)   Array
    b)   Execution statement
    c)   Interaction
    d)   Both b) and c)
    e)   None of these


    5). Free hard disk space used to extend the capacity of  RAM is termed
    a)   Cache
    b)   Flash memory
    c)   ROM
    d)   Virtual memory
    e)   Volatile


    6). Making illegal copies of copyrighted software is called
    a)   Collaboration
    b)   Software piracy
    c)   Electronic distribution
    d)   Browsing
    e)   Software legacy


    7). A keyboard is this kind of device:
    a)   Black
    b)   Input
    c)   Output
    d)   Word processing
    e)   None of these


    8). Arithmetic operations
    a)   Involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to or less than the other item
    b)   Sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order
    c)   Use conditions with operations such as AND, OR, and NOT
    d)   Include addition, subtraction, multiplication, and division
    e)   None of these


    9). ________ is a form of permanent memory that holds all the instructions the computer needs to start up and does not get erased when the power is turned off.
    a)   Network Interface Card (NIC)
    b)   CPU
    c)   RAM
    d)   ROM
    e)   Hard Drive


    10). Servers are computers that provide resources to other computers connected to a
    a)   Network
    b)   Mainframe
    c)   Supercomputer
    d)   Client
    e)   None of these


    Answers:
    1).b)  2).d)  3).c)  4).a)  5).d)  6).b)  7).b)  8).d)  9).d)  10).a) 
      
    For More Computer Questions– Click Here 
    Online Mock Tests 2019: