Important Computer Questions for Clerical Mains

Important Computer Questions for Clerical Mains
Important Computer Questions for Clerical Mains:                            
Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). A commonly used graphic format for the web is _______.
a)   GIF
b)   BMP
c)   TIP
d)   IMP
e)   TXT


2). A collection of related fields in data organization is called _______.
a)   File
b)   Register
c)   Information
d)   Group
e)   Record


3). The ability to exchange information through the use of computer equipment and software is called _______.
a)   Data retrieval
b)   Data entry
c)   The internet
d)   Electronic communication
e)   None of these


4). A computer professional who writes and tests software is called a _________.
a)   Computer operator
b)   Data entry operator
c)   programmer
d)   librarian
e)   hardware consultant


5). Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as __________.
a)   storage
b)   input
c)   output
d)   information
e)   None of these


6). Processing involves _______.
a)   Providing relevant answers
b)   Transforming input into output
c)   Inputting data into a computer system
d)   Displaying output in a useful manner
e)   None of these


7). Computers gather data, which means that they allow users to ________ data.
a)   output
b)   input
c)   store
d)   present
e)   None of these


8). Which of the following terms is just the connection of networks that can be joined together?
a)   intranet
b)   internet
c)   extranet
d)   virtual private network
e)   None of these


9). A word in a web page that, when clicked opens another document is called ________.
a)   URL
b)   hyperlink
c)   reference
d)   anchor
e)   None of these


10). The ___________ of a software contains list of commands and options.
a)   Formula bar
b)   Menu bar
c)   Title bar
d)   Tool bar
e)   None of these

Answers:                         
1). a) 2). e) 3). d) 4). c) 5). a) 6). b) 7). b) 8). b) 9). b) 10). b)

For More Computer Questions– Click Here 

Online Mock Tests 2019: