Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). A ________ computer is a large and expensive computer capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands for users.
    a)   server
    b)   mainframe
    c)   desktop
    d)   tablet
    e)   None of these


    2). The trend in computer systems is towards the use of graphical user interfaces (GUIs). In these operating systems, a track ball is described as ________.
    a)   A roller ball which moves the cursor
    b)   A pen-shaped device which allows data to be entered through the CRT screen
    c)   A figure which resembles a familiar office device
    d)   An outdated input device
    e)   None of these


    3). Various applications and documents are represented on the windows desktop by ________.
    a)   Symbols
    b)   Labels
    c)   Graphs
    d)   Icons
    e)   None of these


    4). A device that provides emergency power to your computer, conditions the voltage, and protects against power surges is called a _______.
    a)   PSU= Power Supply Unit
    b)   USP=Universal Surge Protector
    c)   UPPS=Universal Power Protection and Supply
    d)   UPS=Uninterruptible Power Supply
    e)   None of these


    5). Deleted data remains on a disk until ______.
    a)   The data is overwritten
    b)   The recycle bin is emptied
    c)   A file compression utility is used
    d)   The disk is scanned
    e)   None of these


    6). When you cut or copy information it gets placed in the _______.
    a)   Clipart
    b)   Clipboard
    c)   Internet
    d)   Motherboard
    e)   None of these


    7). Computer that are portable and convenient for users who travels are known as _________.
    a)   supercomputers
    b)   planners
    c)   minicomputers
    d)   file servers
    e)   laptops


    8). What is the storage area for e-mail messages called _______.
    a)   A folder
    b)   A mail box
    c)   A directory
    d)   The hard disk
    e)   None of these


    9). Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
    a)   Booting
    b)   Processing
    c)   Saving
    d)   Editing
    e)   Starting


    10). The main job of a CPU is to _______.
    a)   Carry out program instructions
    b)   Store data/information for future use
    c)   Process data and information
    d)   Both a) and c)
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). b) 2). a) 3). d) 4). d) 5). b) 6). b) 7). e) 8). b) 9). a) 10). d)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: