Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).Grouping and processing all of a firm’s transactions at one time is called _____
    a)   A database management system
    b)   Batch processing
    c)   A real-time system
    d)   An on-line system
    e)   None of these


    2).Help menu is available at which of the following buttons?
    a)   End
    b)   Start
    c)   Turnoff
    d)   Restart
    e)   Reboot


    3).Which of the following displays programs that are currently running? A single click on one of the program icons will bring the window up?
    a)   Menu bar
    b)   Task bar
    c)   Title bar
    d)   Status bar
    e)   None of these


    4).In order to save a Word document as a web page you need to ______
    a)   Put the appropriate graphics and links on the document
    b)   Save the document in simple text format
    c)   Use your web browser as an editor and save as URL
    d)   Save as HTML
    e)   None of these


    5).A ___________ is an organized collection of data about a single entity.
    a)   File
    b)   Library
    c)   database
    d)   Dictionary
    e)   None of these


    6).Something which has easily-understable instructions is said to be ______.
    a)   User-friendly
    b)   information
    c)   word processing
    d)   icon
    e)   None of these


    7).When entering text within a document, the Enter key is normally pressed at the end of every _______.
    a)   line
    b)   sentence
    c)   paragraph
    d)   word
    e)   file


    8).When a real-time telephone call between people is made over the Internet using computers, it is called ______.
    a)   a chat session
    b)   an e-mail
    c)   an instant message
    d)   internet telephony
    e)   None of these


    9).Which of the following is/are true about split-MAC architecture?
    a)   The split-MAC architecture uses MAC addresses to create a forward/filter table and break up broadcast domains.
    b)   The split-MAC architecture uses MAC addresses on the wireless network and IP addresses on the wired network.
    c)   The split-MAC architecture allows the splitting of 802.11 protocol packets between the AP and the controller to allow processing by both devices.
    d)   The split-MAC architecture uses MAC addresses to create a forward/filter table and break up collision domains.
    e)   All of these


    10).In _________ normal form, all non-key fields of the data structure are dependent on the primary key.
    a)   first
    b)   second
    c)   third
    d)   fourth
    e)   fifth


    Answers:                         
    1). b) 2). b) 3). b) 4). d) 5). a) 6). a) 7). c) 8). d) 9). c) 10). b)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: