Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a
    a)   resonance
    b)   router
    c)   gateway
    d)   switch
    e)   repeater


    2).A repair for a known software bug, usually available at no charge on the internet, is called
    a)   version
    b)   patch
    c)   tutorial
    d)   FAQ
    e)   rectifier


    3).Every computer has a (n) ___________; many also have____________.
    a)   Operating system; a client system
    b)   Operating system; instruction sets
    c)   Application programs; an operating system
    d)   Application programs; a client system
    e)   Operating system; application programs


    4).Main memory works in conjunction with ______________.
    a)   Special function cards
    b)   RAM
    c)   CPU
    d)   Intel
    e)   All of these


    5).In oracle, which tablespace is the minimum required when creating a new database?
    a)   Undo tablespace
    b)   Temporary tablespace
    c)   System tablespace
    d)   Users tablespace
    e)   None of these


    6).Database redesign is not terribly difficult if the
    a)   Database is structured
    b)   Database is well-designed
    c)   Database has no data
    d)   Database is relatively small
    e)   Database is relatively large


    7).Ctrl, shift and alt are called _________ keys.
    a)   adjustment
    b)   function
    c)   modifier
    d)   alphanumeric
    e)   None of these


    8).Which type of file is created by word processing programs?
    a)   Database file
    b)   Storage file
    c)   Worksheet file
    d)   Document file
    e)   Graphical file


    9).Usually downloaded into folders that hold temporary Internet files, __________ are written to your computer’s hard disk by some of the Web sites you visit.
    a)   Anonymous files
    b)   Behavior files
    c)   Banner ads
    d)   Large files
    e)   Cookies


    10).Which PowerPoint view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides?
    a)   Slide sorter
    b)   Slide show
    c)   Slide master
    d)   Notes page
    e)   Slide design


    Answers:                         

    1). e) 2). b) 3). e) 4). c) 5). c) 6). c) 7). c) 8). d) 9). e) 10). a)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: