Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

     Directions (Q. 1-10): study the following information carefully and answer the questions given below:

    1). To change selected text to all capital letters, click the change case button, then click _________.
    a)    Uppercase
    b)    Upper all
    c)    Caps lock
    d)    Upper lock
    e)    Large Size


    2). A person who uses his or her expertise to gain access to other people’s computer to get information illegally or to damage is a __________.
    a)    hacker
    b)    analyst
    c)    instant messenger
    d)    programmer
    e)    spammer


    3). GUI stands for ________.
    a)    Gnutella Universal Interface
    b)    Graphical User Interface
    c)    Graphic Uninstall/Install
    d)    General Utility Interface
    e)    None of these


    4). Permanent Memory in computer is called __________.
    a)    RAM
    b)    ROM
    c)    CPU
    d)    CD ROM
    e)    None of these


    5). A(n) __________ is a set of programs designed to manage the resources of a computer, including starting the computer, managing programs, managing memory, and coordination tasks between input and output devices.
    a)    Application suite
    b)    compiler
    c)    input/output system
    d)    interface
    e)    operating system (OS)


    6). A typical slide in a slide presentation would not include ________.
    a)    Photo images, charts and graphs
    b)    Graphs and clip art
    c)    Clip art and audio clips
    d)    Full-motion video
    e)    Content templates


    7). A computer-intensive problems runs on a ________.
    a)    Server
    b)    Mainframe
    c)    Supercomputer
    d)    Super PC
    e)    None of these


    8). A (n) _________ converts and executes one statement at a time.
    a)    compiler
    b)    interpreter
    c)    converter
    d)    instructions
    e)    None of these


    9). A program that converts a high-level language source file into a machine-language file is called a _______.
    a)    Translator
    b)    Assembler
    c)    Compiler
    d)    Linker
    e)    None of these


    10). The ________ indicates how much data a particular storage medium can hold.
    a)    Access
    b)    Capacity
    c)    Memory
    d)    Storage
    e)    None of these


    Answers:                         

    1). a) 2). a) 3). b) 4). b) 5). e) 6). e) 7). c) 8). b) 9). c) 10). b)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: