Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). The Word function that corrects text as you type is referred to as _______.
    a)   Auto Summarize
    b)   Auto Insert
    c)   Auto Correct
    d)   Track Changes
    e)   None of these


    2). To move to the bottom of a document, press _________.
    a)   Insert key
    b)   Home key
    c)   Ctrl key + End key
    d)   End key
    e)   None of these


    3). A _______ uses pressure as a user presses it with a stylus to send signals.
    a)   touchpad
    b)   track point
    c)   graphics tablet
    d)   track pad
    e)   key board


    4). The command that aligns text on both margins of a document in word is called ________.
    a)   Justify
    b)   Bold
    c)   Center
    d)   Right
    e)   Balanced


    5). Large transaction processing systems in automated organizations use ________.
    a)   Online processing
    b)   Batch processing
    c)   Once-a-day processing
    d)   End-of-day processing
    e)   Once-a-week processing


    6). Which of the following is the shortcut to force a page break in word?
    a)   Position the cursor at the appropriate place and press F1
    b)   Use the Insert/Page break
    c)   Position the cursor at the appropriate place and press Ctrl+Enter
    d)   Change the font size and color of the document
    e)   None of these


    7). What is a device that can change image into codes for the computer?
    a)   Mouse
    b)   Printer
    c)   Joystick
    d)   Keyboard
    e)   Scanner


    8). Which of the following are the two basic types of graphics used in Word 2000?
    a)   Auto shapes and Clip Art
    b)   Header and Footer
    c)   Drawing Objects and Pictures
    d)   Spelling and Grammar
    e)   Word Count


    9). The way to reach at “EXCEL” windows is _______.
    a)   Click on “STRAT” Button>>find
    b)   Click on “STRAT” Button>>Run
    c)   Click on “STRAT” Button
    d)   Click on “STRAT” Button>>Run>>type path and program name
    e)   Double click at empty space of desktop


    10). Application software enables the computer to ________.
    a)   Produce some useful output for the users
    b)   Not produce an easy environment
    c)   Produce a set of programs
    d)   Produce user-understandable programs
    e)   All of the above

    Answers:                         
    1). c) 2). c) 3). a) 4). a) 5). b) 6). c) 7). e) 8). c) 9). d) 10). a)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: