Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams:                            
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which is the earliest calculating devices?

    a)   Clock
    b)   Difference Engine
    c)   Abacus
    d)   Calculator
    e)   None of these


    2).What are the basic operations that performed by a computer?
    a)   Arithmetic Operations
    b)   Logical Operations
    c)   Storage and relative
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3).Who built the 1st Mechanical Calculator?
    a)   Joseph Marie Jacquard
    b)   John Mauchly
    c)   Blaise Pascal
    d)   Harward Ailken
    e)   None of these


    4).Who introduced the Punched cards?
    a)   Powers
    b)   Pascal
    c)   Jacquard
    d)   Herman Hollerith
    e)   None of these


    5).DOS stands for?
    a)   Disk Originating System
    b)   Dynamic Operating System
    c)   Disk Operating System
    d)   Default Operating System
    e)   None of these


    6).What is MS word?
    a)   A game
    b)   An Operating System
    c)   Word Processing Software
    d)   Typing tutor software
    e)   None of these


    7).What is MS Excel?
    a)   Window based word processor package
    b)   Window based spread sheet package
    c)   DOS based spread sheet package
    d)   Window based accounting package
    e)   None of these


    8).Power Point can display from which of the following add-in software of MS-Office:
    a)   Equation Editor
    b)   Organization Chart
    c)   Photo Album
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).How do you create a stock item?
    a)   From Gateway to TALLY choose Inventory Info>Stock Item> Single Create
    b)   From Gateway totally choose Accounts Info> Voucher Type> Create
    c)   From Gateway to TALLY choose Voucher Entry> Purchase
    d)   Any of the above
    e)   None of these


    10).The 1st net work that planted the seeds of internet was:
    a)   ARPANET
    b)   NSF net
    c)   V net
    d)   I net
    e)   None of these

    Answers                                
    1). c)   2). d)   3). c)   4). d)   5). c)   6). c)   7). b)   8). d)   9). a)   10). a)
    For More Important Computer Questions-Click Here
    Online Mock Tests 2019: