Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-47
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-47:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following is not true about computer files?
    a)  They are collection of data saved in a storage medium
    b)  Every file has a filename
    c)  A file extension is established by the user to indicate the computer on which it was created
    d)  All files contain data
    e)  None of these


    2).Which of the following is not an example of hardware?
    a)  Word
    b)  Printer
    c)  Monitor
    d)  Mouse
    e)  Scanner


    3).In word, which menu would the user select to print a document?
    a)  Tools
    b)  File
    c)  View
    d)  Window
    e)  None of these


    4).Which of the following is not true about computer files?
    a)  They are collections of data saved to storage medium
    b)  Every file has a file name
    c)  A file extension is established by the user to indicate the date on which it was created
    d)  Usually files contain data
    e)  None of these


    5).What type of keys are ‘ctrl’ and ‘shift’?
    a)  Adjustment
    b)  Function
    c)  Modifier
    d)  Alphanumeric
    e)  None of these


    6).A word gets selected by clicking it to a ________ in word.
    a)  Once
    b)  Twice
    c)  Thrice
    d)  Four times
    e)  None of these


    7).What is the storage area for email messages called?
    a)  Folder
    b)  Directory
    c)  Mailbox
    d)  Hard disk
    e)  None of these


    8).A desktop computer is also known as a ________.
    a)  Palm pilot
    b)  PC
    c)  Laptop
    d)  Mainframe
    e)  None of these


    9).A (n) _________ is software that helps a computer control itself to operate efficiently and keep track of data.
    a)  Application system
    b)  Hardware system
    c)  Software system
    d)  Operating system
    e)  None of these


    10).Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called ______.
    a)  Upgrading
    b)  Processing
    c)  Batching
    d)  Utilizing
    e)  None of these


    Answers:                          
    1). c)  2). a)  3). b)  4). c)  5). c)  6). b)  7). c)  8). b)  9). d)  10). b)

    For More Computer Questions – Click Here

    Online Mock Tests 2019: