Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-39:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).A ___ is a unique name that you give to a file of information
    a)  folder
    b)  filename
    c)  filename extension
    d)  device letter
    e)  None of these


    2).For seeing the output, you use
    a)  monitor
    b)  keyboard
    c)  mouse
    d)  scanner
    e)  None of these


    3).The ___ manual tells you how to use a software program.
    a)  documentation
    b)  programming
    c)  technical
    d)  user
    e)  None of these


    4).Microcomputer hardware consist of three basic categories of physical equipment, viz ___ and ___
    a)  keyboard unit, input/output, memory
    b)  system unit, input/output, memory
    c)  system unit, input/output, secondary storage
    d)  system unit, primary storage, secondary storage
    e)  None of these


    5).A scanner scans ____.
    a)  picture
    b)  text
    c)  both picture and text
    d)  neither picture nor text
    e)  None of these


    6).Dump terminals usually have terminals and ___.
    a)  mouse
    b)  speaker
    c)  keyboard
    d)  mouse or speaker
    e)  None of these


    7).Most of the commonly used personal computers/laptops do not have a command key known as
    a)  turnover
    b)  shift
    c)  alter
    d)  delete
    e)  None of these


    8).What is the full form of USB as used in computer related activities?
    a)  Universal security Block
    b)  Ultra serial Block
    c)  United Service Block
    d)  Universal Serial Bus
    e)  None of these


    9).Which of the following is the equipment which holds the screen of a computer?
    a)  Video
    b)  desktop
    c)  modem
    d)  monitor
    e)  scanner


    10).Which of the following is usually connected to a computer with the help of a cable?
    a)  icon
    b)  virus
    c)  database
    d)  pixel
    e)  peripheral device


    Answer:
    1) b)  2) a)  3) d)  4) c)  5) c)  6) c)  7) a)  8) d)  9) d)  10) e)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: