Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-38:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).What would you do to highlight a word? You position the cursor next to the word, and then ____
    a)  drag mouse while holding button down
    b)  click mouse once
    c)  roll mouse around
    d)  roll and then click mouse
    e)  None of these


    2).A ___ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.
    a)  programming language
    b)  syntax
    c)  programming structure
    d)  logic structure
    e)  None of these


    3).What is backup?
    a)  adding more components to your network
    b)  protecting data by copying it from the original source to a different destination
    c)  filtering old data from the new data
    d)  accessing data or tape
    e)  None of these


    4).Network components are connected to the same cable in the ___ topology
    a)  star
    b)  ring
    c)  bus
    d)  mesh
    e)  mixed


    5).The __ key will launch the start button.
    a)  esc
    b)  shift
    c)  windows
    d)  shortcut
    e)  None of these


    6).To move to the beginning of a line of text, press the ___ key
    a)  home
    b)  a
    c)  pageup
    d)  enter
    e)  None of these


    7).A hardware connected to a tower is called
    a)  CPU
    b)  software
    c)  peripheral
    d)  storage
    e)  None of these


    8).The example of standard file format is
    a)  JPEG (.jpg)
    b)  Bitmap (.bmp)
    c)  word (.doc)
    d)  Text (.txt)
    e)  Excel (.xls)


    9).The ___ is the box that houses the most important parts of a computer system.
    a)  software
    b)  hardware
    c)  input device
    d)  system device
    e)  None of these


    10).A ___ is a collection of information saved as a unit.
    a)  folder
    b)  file
    c)  path
    d)  file extension
    e)  None of these


    Answer:
    1) e)  2) a)  3) b)  4) c)  5) c)  6) a)  7) c)  8) d)  9) d)  10) b)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: