Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-36:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a ___
    a)  title bar
    b)  button
    c)  dialog box
    d)  window
    e)  None of these


    2).___ is the process of carrying out commands.
    a)  fetching
    b)  storing
    c)  executing
    d)  decoding
    e)  None of these


    3).The ___ key and the ___ key can be used in combination with other to perform shortcuts and special tasks.
    a)  control, alt
    b)  function, toggle
    c)  delete, insert
    d)  caps lock, num lock
    e)  None of these


    4).The most common input devices are the and the ___
    a)  microphone, printer
    b)  scanner, monitor
    c)  digital camera, speakers
    d)  keyboard, mouse
    e)  None of these


    5).Which of the following commercial-software products are examples of operating system software and application software, respectively?
    a)  Microsoft windows XP and Microsoft word
    b)  Microsoft office XP and Microsoft windows XP
    c)  MS DOS and Microsoft windows XP
    d)  UNIX and LINUX
    e)  UNIX and Java


    6).MS excel is used for
    a)  letter writing
    b)  spreadsheet calculation
    c)  presentation
    d)  painting
    e)  None of these


    7).___ is processed by the computer into information.
    a)  numbers
    b)  processor
    c)  input
    d)  data
    e)  None of these


    8).Personal computer can be connected together to form a ___
    a)  server
    b)  supercomputer
    c)  enterprise
    d)  network
    e)  None of these


    9).Which of the following is not necessary to be considered computer-literate?
    a)  The ability to write the instructions that direct a computer
    b)  An awareness of the computer’s importance, versatility, and pervasiveness in society
    c)  Knowledge of what computers are and how they work
    d)  The ability to interact computers using simple applications
    e)  None of these


    10).An area of the microprocessor chip used to temporarily store instructions and data that the processor is likely to use frequently is termed a(n)
    a)  ALU
    b)  Bus
    c)  Cache
    d)  CPU
    e)  Flash


    Answer:
    1) d)  2) c)  3) a)  4) d)  5) a)  6) b)  7) d)  8) d)  9) a)  10) c)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: