Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-35:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Band, the unit for measuring data transmission speed, is equal to
    a)  one bit per second
    b)  one byte per second
    c)  two bytes per second
    d)  two bits per second
    e)  None of these


    2).What type of computer can support hundreds of people at any time?
    a)  desktop
    b)  super
    c)  micro
    d)  mini
    e)  mainframe


    3).____ uses viruses to destroy computer hardware and software
    a)  spoofing
    b)  tunneling
    c)  sabotage
    d)  phishing
    e)  None of these


    4).Which of the following is not a Microsoft internal tool technology?
    a)  dream weaver
    b)  internet explorer
    c)  web browser
    d)  silver light
    e)  None of these


    5).What are concentric circles on floppy disks known as?
    a)  tracks
    b)  cylinders
    c)  segments
    d)  holes
    e)  None of these


    6).The cell reference for cell range of G3 to M13 is
    a)  G3.M13
    b)  G3-M13
    c)  G3;M13
    d)  G3:M13
    e)  None of these


    7).___ memory has the shortest access time.
    a)  cache
    b)  virtual
    c)  secondary
    d)  primary
    e)  None of these


    8).Unix operating system is a
    a)  multiuser OS
    b)  time-sharing OS
    c)  multitasking OS
    d)  All of the above
    e)  None of these


    9).Which access method is used to access cassette tape?
    a)  direct
    b)  sequential
    c)  indirect
    d)  parallel
    e)  both a) and b)


    10).How many layers are there in aTCP/IP model?
    a)  four
    b)  five
    c)  six
    d)  seven
    e)  three


    Answer:
    1) a)  2) e)  3) c)  4) a)  5) a)  6) d)  7) a)  8) d)  9) b)  10) b)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: