Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-34:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Editing a document consists of reading through the document you’ve created, then
    a)  correcting your errors
    b)  printing it
    c)  saving it
    d)  deleting it
    e)  None of these


    2).The internet allows you to
    a)  send electronic mail
    b)  view web pages
    c)  connect to servers all around the world
    d)  all of these
    e)  None of these


    3). Which of the following options is concerned with people related to computing process?
    a)  hardware
    b)  humanware
    c)  software
    d)  firmware
    e)  None of these


    4).Which of the following is considered as both input and output device?
    a)  printer
    b)  speaker
    c)  modem
    d)  monitor
    e)  None of these


    5).Which of the following is the second largest unit of RAM?
    a)  terabyte
    b)  megabyte
    c)  byte
    d)  gigabyte
    e)  None of these


    6). What is the present in motherboard that connects CPU with other parts on motherboard?
    a)  input unit
    b)  system bus
    c)  ALU
    d)  primary memory
    e)  None of these


    7). A chat is
    a)  an internet standard that allows users to upload and download files
    b)  a typed conversation that takes place on a computer
    c)  an online area in which users conduct written discussions about a particular subject
    d)  the transmission of messages and files via a computer network
    e)  None of these


    8).Hardware includes
    a)  all devices used to input data a computer
    b)  sets of instructions that a computer runs or executes
    c)  the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
    d)  all devices involved in processing information including the central processing unit, memory, and storage
    e)  None of these


    9).Which of the following is an image editing software in which we can draw and edit images?
    a)  page marker
    b)  MS-paint
    c)  photo image
    d)  front page
    e)  Corel draw


    10).Which of the following is not a DBMS software?
    a)  dBASE
    b)  FOXPRO
    c)  ORACLE
    d)  SyBase
    e)  Data base 2000


    Answer:
    1) a)  2) d)  3) b)  4) c)  5) d)  6) b)  7) b)  8) c)  9) e)  10) e)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: