Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-33:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which is a secondary memory device?
    a)  Mouse
    b)  floppy disk
    c)  scanner
    d)  CPU
    e)  ALU


    2).Which of the following is possible with open architecture?
    a)  A minimum of six new devices to be added to a computer
    b)  Hot swapping of devices
    c)  Users to upgrade and add new devices as they come on the market
    d)  All hardware, input, and output devices to be located in one efficient box
    e)  a minimum of four new devices to be added to a computer


    3).____ are special visual and sound effects contained in a presentation graphics file
    a)  Attractions
    b)  Simulations
    c)  animatronics
    d)  Graphics
    e)  Animations


    4).Step-by-step instructions that run the computer are
    a)  CPUs
    b)  Programs
    c)  Solutions
    d)  Hardware
    e)  Documents


    5).The process of writing computer instructions in a programming language is known as
    a)  Processing
    b)  Algorithming
    c)  coding
    d)  File
    e)  Instructioning


    6).Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?
    a)  Shock
    b)  Anomaly
    c)  Splash
    d)  Spike
    e)  Virus


    7).Rules for exchanging data between computers are called
    a)  Procedures
    b)  Protocols
    c)  Hyperlink
    d)  Programs
    e)  hyper-actions


    8).Which of the following is used to write web pages?
    a)  URL
    b)  HTML
    c)  HTTP
    d)  FTP
    e)  Telnet


    9)._____ is the most important/powerful computer in a typical network.
    a)  Network client
    b)  Desktop
    c)  Network switch
    d)  Network station
    e)  Network server


    10).Raw, unprocessed facts, including text, numbers, images, and sounds, are called
    a)  applets
    b)  data
    c)  metaware
    d)  items
    e)  java


    Answer:
    1) b)  2) c)  3) e)  4) b)   5) c)  6) d)  7) b)   8) b)  9) e)  10) b)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: