Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-31
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-31:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which of the following is a format for starting and backing up computer data on tape that evolved from Digital Audio Tape (DAT) technology?
    a)  Audio Interchange File Format
    b)  Digital Data Storage
    c)  Virtual Tape System
    d)  Tape Archive
    e)  Data Aggregation


    2). A complier means _______.
    a)  Keypunch operator
    b)  Computer data collector
    c)  A person who compiles source programs
    d)  A program which translates source program into object program
    e)  The same thing as a programmer


    3). Specialist programs designed to allow particular input or output devices to communicate with the rest of the computer system are called _______.
    a)  Compilers
    b)  Action drivers
    c)  Interpreters
    d)  Device drivers
    e)  Operating systems


    4). ________ get transmitted across the web by harmful chain letters and hoaxes.
    a)  Flames and Infections
    b)  Flames
    c)  Infections
    d)  Viruses
    e)  Warnings


    5). ATM machines run _________ OS.
    a)  Network
    b)  Web
    c)  Embedded
    d)  Disintegrated
    e)  Open source


    6). Moving from one website to another is called _______.
    a)  Jumping
    b)  Applying
    c)  Surfing
    d)  Moving
    e)  Shifting


    7). In a client/server network, the user’s computer is considered the ________.
    a)  Client
    b)  Website
    c)  Library
    d)  Server
    e)  Hoster


    8). A program that is used to view websites is called a ________.
    a)  Word processor
    b)  Spreadsheet
    c)  Browser
    d)  Web viewer
    e)  Viewer


    9). The physical component of a computer that processes data in order to create information is called the ________.
    a)  Specialware
    b)  Typology
    c)  Software
    d)  Hardware
    e)  Compiler


    10). A emerging trend is to free users from owning and storing application by using _______.
    a)  Word processing packages
    b)  Backup applications
    c)  Applications packages
    d)  Storage packages
    e)  Web-based applications

    Answer:
    1) b)  2) d)  3) d)  4) d)  5) c)  6) c)  7) a)  8) c)  9) d)  10) e)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: