Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-30:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The CPU comprises Control, Memory and _______ Units.
    a)  Microprocessor
    b)  Arithmetic/Logic
    c)  Output
    d)  ROM
    e)  Input


    2)._______ is the most important/powerful computer in a typical network.
    a)  Desktop
    b)  Network client
    c)  Network server
    d)  Network Station
    e)  Network Switch


    3).Networks are monitored by security personnel and supervised by _______ who set(s) up accounts and passwords for authorized network users.
    a)  IT managers
    b)  The government
    c)  Network administrators
    d)  Password administrators
    e)  None of these


    4).Application software is designed to accomplish ______.
    a)  Real-world tasks
    b)  Computer-centric tasks
    c)  Gaming tasks
    d)  Operating-system tasks
    e)  None of these


    5).A(n) ________ is created by an application.
    a)  Executable file
    b)  Software program
    c)  Document
    d)  Operating system
    e)  None of these


    6).The _______ key and the _______ key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks.
    a)  Control, Alt
    b)  Function, Toggle
    c)  Delete, Insert
    d)  Caps Lock, Num Lock
    e)  None of these


    7).The computer’s capability of distinguishing spoken words is called
    a)  Voice analysis
    b)  Speech acknowledgment
    c)  Voice recognition
    d)  Speech interpretation
    e)  Vocalisation


    8).Which of the following is an advantage of mounting an application on the Web?
    a)  The possibility of 24-hour access for users
    b)  Creating a system that can extend globally
    c)  Standardising the design of the interface
    d)  All of these
    e)  None of these


    9).Video processors consists of ________ and _______, which store and process images.
    a)  CPU, VGA
    b)  CPU, memory
    c)  VGA, memory
    d)  VGI, DVI
    e)  VGA, VGI


    10).The main memory of a computer can also be called
    a)  Primary storage
    b)  Internal memory
    c)  Primary memory
    d)  All of these
    e)  None of these


    Answer:
    1) b)  2) c)  3) c)  4) a)  5) c)  6) a)  7) c)  8) d)  9) c)  10) d)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: