Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-29:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following converts all statements in a program in a single batch and the resulting collection of instructions is placed in a new file?
    a)  Compiler
    b)  Interpreter
    c)  Converter
    d)  Instruction
    e)  None of these


    2).A program that generally has more user-friendly interface than a DBMS is called a _______.
    a)  Front end
    b)  Repository
    c)  Back end
    d)  Form
    e)  None of these


    3).A set of inter-related components that collect, process, store and distribute information to support decision making and control in an organization best defines ________.
    a)  Communications technology
    b)  A network
    c)  An information system
    d)  Hardware
    e)  None of these


    4).A __________ is a computer connected to two networks.
    a)  Link
    b)  Server
    c)  Gateway
    d)  Bridge
    e)  None of these


    5).Which of the following is the type of software that controls the internal operations in the computer and controls how the computer works with all its parts?
    a)  Shareware
    b)  Operating system software
    c)  Application software
    d)  Public domain software
    e)  None of these


     6). In addition to keying data directly into a database, data entry can be done from a(n) ______.
    a)  Input form
    b)  Table
    c)  Field
    d)  Data dictionary
    e)  None of these


    7).What does storage unit provide?
    a)  Place for typing data
    b)  Storage for information and instruction
    c)  Place for printing information
    d)  All of these above
    e)  None of these


    8).Which type of memory is closely related to processor?
    a)  Main memory
    b)  Secondary memory
    c)  Disk memory
    d)  Tape memory
    e)  None of these


    9).A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a ______.
    a)  Procedural language
    b)  Structures
    c)  Natural language
    d)  Command language
    e)  Programming language


    10).A detailed written description of the programming cycle and the program, along with the test results and a printout of the program, is called _______.
    a)  Documentation
    b)  Output
    c)  Reporting
    d)  Spec sheets
    e)  Directory


    Answer:
    1) a)  2) a)  3) c)  4) d)  5) b)  6) a)  7) b)  8) a)  9) e)  10) a)

    For More Important Computer Questions- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: