Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-27:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The parts of a computer system that can be touched are collectively called
    a)  Hardware
    b)  Software
    c)  Modem
    d)  Memory
    e)  None of these


    2).A collection of programmes which determines and controls how computer system works and process information is called
    a)  Interpreter
    b)  Computer
    c)  Office
    d)  Compiler
    e)  Operating system


    3).Computer programs are also known as
    a)  Operating systems
    b)  Documents
    c)  Peripherals
    d)  Applications
    e)  None of these


    4).Which of the following are computers that can be carried around easily?
    a)  Laptops
    b)  Supercomputers
    c)  PCs
    d)  minicomputers
    e)  None of these


    5).Whenever we have to give space between two words while typing on a PC we have to press a key known as
    a)  Backspace
    b)  Shift
    c)  Control
    d)  Escape
    e)  Space Bar


    6).Editing a document consists of reading through the document you’ve created, then
    a)  Correcting your errors
    b)  Printing it
    c)  Saving it
    d)  Deleting it
    e)  None of these


    7).“Java” is a
    a)  Platform-independent language
    b)  Low-level language
    c)  Middle-level language
    d)  Language similar to JavaScript
    e)  Language similar to VB


    8).“DOS” platform is
    a)  Character user interface
    b)  Graphical user interface
    c)  A complex network
    d)  A centralized network
    e)  A busy program


    9).How do you print your slides in a handout that includes lines for notes?
    a)  In the print dialog box, select Handouts and set the number of slides per page to 3.
    b)  In the print dialog box, select Handouts and a number of slides per page, then select the include comment pages option
    c)  In the print dialog box, select notes pages instead of handouts.
    d)  This cannot be done
    e)  None of these


    10).Suppose you have columns of data that span more than one printed page. How can you automatically print the column headings on each page?
    a)  Click page setup on the file menu, click the sheet tab, and enter the row that contains these column headings under print titles
    b)  Click page setup on the file menu, click the page tab, click the options button, then enter your choices
    c)  Click page setup on the file menu, click the sheet tab, and make a selection under the print heading
    d)  Click page preview on the file menu, click the sheet tab, and enter row that contains these column headings under print titles
    e)  None of these


    Answer:
    1) a)  2) e)  3) d)  4) a)  5) e)  6) a)  7) a)  8) a)  9) b)  10) a)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: