Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-25:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The Software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as ______________.
    a)  Hardware
    b)  Networked Software
    c)  Shareware
    d)  Applications
    e)  None of these


    2).A ___________ shares hardware, software, and data among authorized users.
    a)  network
    b)  protocol
    c)  hyperlink
    d)  transmitter
    e)  None of these


    3).A ___________ converts all the statements in a program in a single batch and the resulting collection of instructions is placed in a new file.
    a)  Converter
    b)  Compiler
    c)  Interpreter
    d)  Instruction
    e)  None of these


    4).One thousand bytes is equal to a
    a)  Kilobyte
    b)  Megabyte
    c)  Gigabyte
    d)  Terabyte
    e)  None of these


    5).The code for a Web page is written using
    a)  Fifth-generation language.
    b)  WinZip.
    c)  Hypertext Markup Language.
    d)  Perl.
    e)  URL.


    6).Small application programs that run on a Web page and may ensure a form is completed properly or provide animation are known as
    a)  flash
    b)  Spiders
    c)  Cookies
    d)  Applets
    e)  Sparks


    7).Windows is ___________ and Windows 95 and Windows 98 are ___________.
    a)  Graphical User Interface, Operating System
    b)  Graphical Useful Interface, Executing Systems
    c)  Graph User Interval, Expert Systems
    d)  Graphical Use Interphase, Excel Systems
    e)  None of these


    8).Which of the following best explains e-governance?
    a)  Improving the functioning of Government
    b)  Teaching Government employees the basic of computing
    c)  Delivery of public services through internet
    d)  Framing of cyber-laws for chatting on internet
    e)  Convergence of e –mail and video-conferencing


    9).When the computer is working on given instructions, it is called
    a)  Output
    b)  Storage
    c)  Processing
    d)  Input
    e)  None of these


    10).An input device that is used widely in supermarkets is a
    a)  Keyboard
    b)  Mouse
    c)  Trackball
    d)  Bar code reader
    e)  None of these


    Answers:                    
    1). d)  2). a)  3). b)  4). a)  5). c)  6). a)  7). a)  8). c)  9). c)  10). d)

    More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: