Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-24:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as ________.
    a)  Hardware
    b)  Networked Software
    c)  Shareware
    d)  Applications
    e)  None of these


    2).A ________ shares hardware, software, and data among authorized users.
    a)  network
    b)  protocol
    c)  hyperlink
    d)  transmitter
    e)  None of these


    3).Computer programs are written in a high-level programming language; however, the human-readable version of a program is called ________.
    a)  cache
    b)  instruction set
    c)  source code
    d)  word size
    e)  None of these


    4).In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is ________.
    a)  copy and paste
    b)  copy, cut and paste
    c)  cut, copy and paste
    d)  cut and paste
    e)  None of these


    5).Which of the following is not a function of the control unit?
    a)  Read instructions
    b)  Execute instructions
    c)  Interpret instructions
    d)  Direct operations
    e)  None of these


    6).Software for organizing storage and retrieval of information is a(n) ________.
    a)  operating system
    b)  database
    c)  database program
    d)  data warehouse
    e)  None of these


    7).A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n) ________.
    a)  algorithm
    b)  hardware program
    c)  software bug
    d)  firmware program
    e)  None of these


    8).Which of the following is not true about RAM?
    a)  RAM is a temporary storage area
    b)  RAM is the same as hard disk storage
    c)  RAM is volatile
    d)  Information stored in RAM is gone when you turn the computer off
    e)  None of these


    9).The main directory of a disk is called the ________ directory.
    a)  root
    b)  sub
    c)  folder
    d)  network
    e)  None of these


    10).The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document’s ________.
    a)  features
    b)  format
    c)  pagination
    d)  grid
    e)  None of these


    Answers:                         
    1). d)   2). a)   3). c)   4). d)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). a)   10). b)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: