Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-23:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following is false for freeware software?
    a)   Source code is available
    b)   Freeware softwares can be redistributed.
    c)   These cannot be modified
    d)   All of the above
    e)   None of the above


    2).UNICODE is
    a)   8 bit
    b)   4 bit
    c)   16 bit
    d)   24 bit
    e)   28 bit


    3).In the given URL, http://www.khoj.com, what do ‘.com’ means?
    a)   Protocol
    b)   Domain name
    c)   Path
    d)   Route
    e)   None of these


    4).Which of the following uses light beam in order to transfer data?
    a)   UTP
    b)   CO-axial cable
    c)   Optical fibres
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Which of the following happens as soon as a computer is turned on?
    a)   It asks for password.
    b)   Booting
    c)   Applications are started.
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).Which of the following is not a valid version of MS office?
    a)   Office XP
    b)   Office Vista
    c)   Office 2007
    d)   All of these
    e)   None of these


    7).DML is provided for
    a)   Description of logical structures
    b)   Addition of new structures
    c)   Manipulation and processing of database
    d)   Definition of physical structure of database system
    e)   None of the above


    8).The method in which records are physically stored in a specified order according to a key field in each record is
    a)   hash
    b)   direct
    c)   sequential
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).In OSI network, the dialog control and token management are responsibility of which layer?
    a)   Physical layer
    b)   Session layer
    c)   Application layer
    d)   Data link layer
    e)   None of these


    10).The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is reffered to as
    a)   modulation
    b)   demodulation
    c)   synchronising
    d)   digitising
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). a)   2). c)   3). b)   4). c)   5). b)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: