Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-22:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The abbreviation ISP stands for
    a)  International Spy Project
    b)  Indian Social Planning
    c)  Initial Service Provider
    d)  Internet Service Provider
    e)  None of these


    2).One advantage of dial-up internet access is
    a)  it utilizes broadband technology
    b)  it utilizes existing telephone service
    c)  it uses a router for security
    d)  modem speeds are very fast
    e)  None of these


    3).A compiler translates a program written in a high-level language into
    a)  machine language
    b)  an algorithm
    c)  a debugged program
    d)  java
    e)  None of these


    4).What is correcting errors in a program called?
    a)  compiling
    b)  debugging
    c)  grinding
    d)  interpreting
    e)  None of these


    5).To make a notebook act as a desktop model the notebook can be connected to a ____ which is connected to a monitor and other devices.
    a)  bay
    b)  docking station
    c)  port
    d)  network
    e)  None of these


    6).You can use the tab key to
    a)  move a cursor across the screen
    b)  indent a paragraph
    c)  move the cursor down the screen
    a)  d)only a) and b)
    d)  None of these


    7).A _____ is a small hand-held computer that helps you surf the web and perform simple tasks
    a)  desktop computer
    b)  mobile phone
    c)  notebook computer
    d)  minicomputer
    e)  None of these


    8).Most application software today come with an interface called an
    a)  graphical user interface
    b)  character user interface
    c)  icon user interface
    d)  button user interface
    e)  None of these


    9).Information on a computer is stored as
    a)  analog data
    b)  digital data
    c)  modem data
    d)  watts data
    e)  None of these


    10).For creating document, you use _____ command at file menu
    a)  new
    b)  open
    c)  document
    d)  type
    e)  None of these


    Answer:
    1) d)  2) b)  3) a)  4) b)  5) b)  6) b)  7) e)  8) a)  9) b)  10) a)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: