Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-21:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Another name for software is _________.
    a)  Programs
    b)  CPU
    c)  Options
    d)  Folder
    e)  None of these


    2).A program which helps create written documents and lets you go back and make necessary corrections is _________.
    a)  Spreadsheet
    b)  Personal writer
    c)  Word printer
    d)  Word processor
    e)  None of these


    3).What is an e-mail attachment?
    a)  A receipt sent by the recipient
    b)  A separate document from another program sent along with an e-mail
    c)  A malicious parasite that feeds on your messages and destroys the contents
    d)  A list of CC or BCC recipients
    e)  A friend to whom e-mail is sent regularly


    4).Which of the following is a type of software that controls the internal operations in the computer and also how the computer works with all its parts?
    a)  Shareware
    b)  Public domain software
    c)  Application software
    d)  Operating System software
    e)  None of these


    5).Which of the following is not a function of the control unit?
    a)  Read instruction
    b)  Execute instructions
    c)  Interpret instruction
    d)  Direct operations
    e)  None of these


    6).Software for organizing storage and retrieval of information is a(n) _________.
    a)  Operating system
    b)  Database
    c)  Database program
    d)  Data warehouse
    e)  None of these


    7).A CPU contains ______.
    a)  A card reader and printing device
    b)  An analytic engine and control unit
    c)  A control unit and an arithmetic logic unit
    d)  An arithmetic logic unit and a card reader
    e)  None of these


    8).A powerful key that lets you exit a program when pushed _______.
    a)  Arrow key
    b)  Spacebar
    c)  Escape key
    d)  Return key
    e)  None of these


    9).Numbers and formulae entered in a cell are called ______.
    a)  Labels
    b)  Numeric entries
    c)  Intersection
    d)  Text
    e)  Fillers


    10).What is software?
    a)  A type of computer code
    b)  A computer language
    c)  A set of instructions for your computer
    d)  A cover for the computer
    e)  None of these


    Answer:
    1) a)  2) d)  3) b)  4) d)  5) d)  6) d)  7) c)  8) c)  9) b)  10) c)
    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: