Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-18:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?
    a)   The types of divers that come with the mouse
    b)   The length of the mouse cord
    c)   The type of connector the mouse is equipped with
    d)   The number of buttons the mouse has
    e)   None of these


    2).How is power supplied to a low-power USB device?
    a)   Through a power cable
    b)   Directly from the computers power supply
    c)   From an external power supply
    d)   Through the USB cable
    e)   None of these


    3).A document created in a word processing program or a budget created in a spreadsheet is both examples of document created in
    a)   Application software
    b)   System software
    c)   an operating system
    d)   A windows platform
    e)   None of these


    4).Which of the following is not a valid memory?
    a)   ROM
    b)   RAM
    c)   EEPROM
    d)   NIC
    e)   None of these


    5).What do you need to have for browsing internet?
    a)   Internet account with an ISP
    b)   Telephone line
    c)   Computer with modem
    d)   All of the above
    e)   None of these


    6).If you want to improve the performance of your PC you need to upgrade the…
    a)   CPU
    b)   Monitor
    c)   Keyboard
    d)   Printer
    e)   None of these


    7).Which of the following is a function of UPS?
    a)   It limits damage caused by fluctuating levels of electricity
    b)   It provides battery backup for limited time
    c)   It delivers electronic messages via a bus
    d)   It conducts a power-on self test or POST
    e)   None of these


    8).The feature to customize the desktop to display information that can be updated from internet is
    a)   Active desktop
    b)   Online desktop
    c)   E-mail
    d)   Resource Sharing
    e)   None of these


    9).___ is a process of sending documents to a storage where they are temporarily stored and remain
    a)   Printing
    b)   Queuing
    c)   Waiting Queue
    d)   Print Spooling
    e)   None of these


    10).Firewall is used in communication network system to save
    a)   Unauthorized attack
    b)   Virus attack
    c)   Data driven attack
    d)   Fire attack
    e)   None of these


    Answer:
    1) c)  2) d) 3) a)  4) d)  5) d)  6) a)  7) b)  8) a)  9) d)  10) a)
    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos