Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-17:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The trend in computer system is toward the use of graphical user interfaces (GUIs).In these operating systems, a track ball is described as ________.
    a)   A roller ball which moves the cursor
    b)   A pen-shaped device which allows data to be entered through the CRT screen
    c)   A figure which resembles a familiar office device
    d)   An outdated input device
    e)   None of these


    2).The ___________ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
    a)   Inbox
    b)   Outbox
    c)   Drafts
    d)   Sent Items
    e)   Address Book


    3).The ability of an OS to run more than one application at a time is called
    a)   multitasking
    b)   object-oriented programming
    c)   multi-user computing
    d)   time-sharing
    e)   None of these


    4).Example of non-numeric data is
    a)   Employee address
    b)   Examination score
    c)   Bank balance
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5).Coded entries which are used to gain access to a computer system are called
    a)   Entry codes
    b)   Passwords
    c)   Security commands
    d)   Codewords
    e)   None of these


    6).To move to the bottom of a document, press ___________.
    a)   Insert key
    b)   Home key
    c)   Ctrl Key + End key
    d)   End Key
    e)   None of these


    7).A device that is connected to the motherboard is ______________.
    a)   Called an external device
    b)   Called an adjunct device
    c)   Called a peripheral device
    d)   Must connect using ribbon cable
    e)   None of these


    8).Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics?
    a)   Price
    b)   Reliability
    c)   Speed
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9).What are the two examples of freeware?
    a)   WinZip and Linux
    b)   Shareware and file sharing
    c)   Microsoft Word and the Google toolbar
    d)   Instant messaging and the Google toolbar
    e)   Microsoft Power Point and Microsoft Excel


    10).What is e-commerce?
    a)   Buying and selling of international goods
    b)   Buying and selling of products and services over the Internet
    c)   Buying and selling of products and services not found in stores
    d)   Buying and selling of products having to do with computers
    e)   Buying and selling of electronic goods


    Answers:                         
    1). a)   2). c)   3). a)   4). e)   5). b)   6). c)   7). c)   8). d)   9). d)   10). b)
    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos