Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-16:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Information in a memory that is no longer valid or wanted is ________.
    a)   volatile
    b)   surplus
    c)   garbage
    d)   bug
    e)   non-volatile


    2).In data link layer, we find _______.
    a)   repeater
    b)   bridge
    c)   switches
    d)   (1) and (3)
    e)   (2) and (3)


    3).NACS stands for _________.
    a)   Network Asynchronous Communication Services
    b)   Network Asynchronous Communication System
    c)   Netware Asynchronous Communication System
    d)   Netware Asynchronous Communication Services
    e)   National Asynchronous Communication System


    4).__________ is added to give the framework a solid appearance in graphics.
    a)   Morphing
    b)   Anti-aliasing
    c)   Coloring
    d)   Shading
    e)   None of these


    5).Using computers and communication technology to help people better use and mange information is called ________.
    a)   Ergonomics
    b)   Expect System
    c)   Decision Support System
    d)   Office Automation
    e)   Executive Support System


    6).Cells in Excel can be referred in _______ ways.
    a)   2
    b)   3
    c)   4
    d)   6
    e)   5


    7).ICMP, RIP and BGP protocols are applicable in ________ layer.
    a)   Network
    b)   Application
    c)   Presentation
    d)   Session
    e)   Transport


    8)._________ is capable of operating at electronic speed.
    a)   Magnetic disk
    b)   Magnetic Drum
    c)   Magnetic Tape
    d)   Semi-conductor disk
    e)   Semi-conductor memory


    9).________ refers to the degree to which data in a datebase system are accurate and correct.
    a)   Data security
    b)   Data verification
    c)   Data independence
    d)   Data Validity
    e)   Data integrity


    10).__________ virus spreads in application software.
    a)   Boot sector
    b)   File infector
    c)   E-mail
    d)   Parasitic
    e)   Macro


    Answers:                         
    1). c) 2). e) 3). d) 4). d) 5). d) 6). b) 7). a) 8). e) 9). d) 10). e)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: