Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-16:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The human-readable version of a program is called
    a)   Source code
    b)   program code
    c)   human code
    d)   system code
    e)   None of these


    2).A ____________computer (also referred to as a laptop) is a small, lightweight personal computer that incorporates the screen, the keyboard, storage, and processing components into a single portable unit.
    a)   notebook
    b)   journal
    c)   diary
    d)   briefcase
    e)   None of these


    3).Soft copy refers to
    a)   Printed output
    b)   Music sounds
    c)   Screen output
    d)   Digitizing
    e)   None of these


    4).Meaningful filename helps in easy file
    a)   Storing
    b)   Accessing
    c)   Identification
    d)   Printing
    e)   None of these


    5).Which of the following controls the manner of interaction between the user and the operating system?
    a)   Language translator
    b)   platform
    c)   User interface
    d)   Icon
    e)   None of these


    6).You can keep your personal files/folders in
    a)   My Folder
    b)    My Documents
    c)   My Files
    d)   My Text
    e)   My collection


    7).A _______ is a set of rules.
    a)   Resource locator
    b)   domain
    c)   hypertext
    d)   URL
    e)   Protocol


    8).The connection between your computer at home and your local ISP is called
    a)   The last mile
    b)   The home stretch
    c)   The home page
    d)   The backbone
    e)   The vital mile


    9).To drop a column that is used as a foreign key, first
    a)   Drop the primary key
    b)   Drop the table
    c)   Drop the foreign key constraint
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).In the straight CG I approach to database connectivity on the Internet
    a)   The external program is located between the client and the web server.
    b)   The external program is located between the database server and the database.
    c)   The external program is located between the web server and the database server
    d)   There is no external program
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). a)   2). a)   3). e)   4). b)   5). c)   6). b)   7). e)   8). a)   9). c)   10). a)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: