Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-15:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).In Oracle, who owns the data dictionary?
    a)   Oracle
    b)   SYS
    c)   The DBA
    d)   SYSTEM
    e)   None of these


    2).The reason the data outputs of most ROM ICs are tri-state outputs is to
    a)   Allow for three separate data input lines
    b)   Allow the bidirectional flow of data between the bus lines and the ROM registers
    c)   Permit the connection of many ROM chips to a common data bus
    d)   Isolate the registers from the data bus during read operations.
    e)   None of these


    3).___________ is a procedure that requires users to enter an identification code and a matching password.
    a)   Paging
    b)   Logging in
    c)   Time-sharing
    d)   Multitasking
    e)   None of these


    4).___________ are used to identify a user who returns to a website
    a)   Script
    b)   Plug-ins
    c)   Cookies
    d)   ASPs
    e)   None of these


    5).Different components on the motherboard of a Pc unit are linked together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these lines called?
    a)   Conductors
    b)   Buses
    c)   Connectors
    d)   Consecutives
    e)   None of these


    6).What is the name given to those applications that combine text, sound, graphics, motion video, and/or animation?
    a)   Motionware
    b)   Anigraphics
    c)   Videoscapes
    d)   Multimedia
    e)   Maxomedia


    7).Mobile Commerce is best described as
    a)   The use of kiosks in marketing
    b)   Transporting products
    c)   Buying and selling goods/services through wireless handheld devices
    d)   Using notebook PCs in marketing
    e)   None of these


    8).This first step in the transaction processing cycle captures business data through various modes such as optical scanning or at an electronic commerce website
    a)   Document and report generation
    b)   Database maintenance
    c)   Transaction process start-up
    d)   Data entry
    e)   None of these


    9).The PC productivity tool that manipulates data organized in rows and columns is called a(n)
    a)   Spreadsheet
    b)   Presentation mechanism
    c)   Word processing document
    d)   Database record manager
    e)   EDI creator


    10).In the absence of parentheses, the order of operation is
    a)   Exponentiation, addition or subtraction, multiplication or division
    b)   Addition or subtraction, multiplication or division, exponentiation
    c)   Multiplication or division, exponentiation, addition or subtraction
    d)   Exponentiation, multiplication or division, addition or subtraction
    e)   Addition or subtraction, exponentiation, multiplication or division


    Answer:
    1) b)  2) c)  3) b)  4) c)  5) b)  6) d)  7) c)  8) d)  9) a)  10) d)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: