Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-13
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-14:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The software that is used to create text-based documents is referred to as
    a)   DBMS
    b)   Suites
    c)   Spreadsheets
    d)   Presentation software
    e)   Word processors


    2).When installing ___________, the user must copy and usually decompress program files from a CD-ROM or other medium to the hard disk.
    a)   Programming software
    b)   System hardware
    c)   Applications hardware
    d)   Applications software
    e)   None of these


    3).A collection of interrelated files in a computer is a
    a)   File manager
    b)   field
    c)   record
    d)   database
    e)   None of these


    4).For creating a document, you use __________ command at File Menu.
    a)   Open
    b)   Close
    c)   New
    d)   Save
    e)   None of these


    5).Applications are often referred to as
    a)   Data file
    b)   Executable files
    c)   System software
    d)   The operating system
    e)   None of these


    6).All computers must have
    a)   A word processing software
    b)   An operating system
    c)   An attached printer
    d)   A virus checking program
    e)   None of these


    7).Collection personal information and effectively posing as another individual is known as
    a)   spooling
    b)   spoofing
    c)   hacking
    d)   identity theft
    e)   None of these


    8).The _________ file format is a method of encoding pictures on a computer.
    a)   HTML
    b)   JPEG
    c)   FTP
    d)   URL
    e)   DOC


    9).Press ________ to move the insertion point to the address box, or to highlight the URL in the Address box.
    a)   ALT + D
    b)   ALT + A
    c)   SHIFT + TAB
    d)   TAB + CTRL
    e)   CTRL + S


    10).Computer system comprises
    a)   Hardware, programs, information, people and networks
    b)   Hardware, software, procedures, networks, and people
    c)   Hardware, programs, information, people and procedures
    d)   Hardware, programs, processors, procedures, networks and people
    e)   Hardware, programs, processors, procedures and people

    Answers:                         
    1). e) 2). d) 3). d) 4). c) 5). b) 6). b) 7). b) 8). b) 9). a) 10). b)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: