Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-13
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-13:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The basic unit of a worksheet into which you enter data in excel is called a _______.
    a)   Tab
    b)   Cell  
    c)   Box 
    d)   Range 
    e)   None of these


    2)._________ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
    a)   Tracking
    b)   Formatting
    c)   Crashing
    d)   Allotting
    e)   None of these


    3).Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
    a)   BUS
    b)   CPU
    c)   USB
    d)   MIDI
    e)   MINI


    4). Ctrl, Shift and Alt are called _______ keys.
    a)   Adjustment
    b)   Function 
    c)   Modifier  
    d)   Alphanumeric 
    e)   None of these


    5).The most common type of storage devices are __________.
    a)   Persistent
    b)   Optical
    c)   Magnetic
    d)   Flash
    e)   None of these


    6).________ invented the mechanical calculator for adding numbers.
    a)   Charles Babbage
    b)   Isaac Newton
    c)   Blaise Pascal
    d)   Giuseppe Peano
    e)   EF Codd


    7).To find the Paste Special option, you use the Clipboard group on the _______ tab of PowerPoint.
    a)   Design
    b)   Slide Show
    c)   Page Layout
    d)   Insert
    e)   Home


    8).What is the easiest way to change the phrase “revenues, profit, gross margin” to read “revenues profit, and gross margin”?
    a)   Use the insert mode, position the cursor before the g in gross, then type the word followed by a space
    b)   Use the insert mode, position the cursor after the g in gross, then type the word followed by a space
    c)   Use the overtype mode, position the cursor before the g in gross, then type the word followed by a space
    d)   Use the overtype mode, position the cursor after the g in gross, then type the word followed by a space
    e)   None of these


    9).A program, either talk or music, that is made available in digital format for automatic download over the Internet is called a _________.
    a)   wiki
    b)   broadcast
    c)   vodcast
    d)   blog
    e)   podcast


    10).Which PowerPoint view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides?
    a)   Slide sorter
    b)   Slide show
    c)   Slide master
    d)   Notes page
    e)   Slide design


    Answers:                         
    1). b) 2). b) 3). d) 4). c) 5). c) 6). c) 7). e) 8). a) 9). e) 10). a)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: