Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-12:  
Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1).ERP is an acronym for
a)   Enterprise Retirement Planning
b)   Enterprise Relationship Planning
c)   Enterprise Resource Planning
d)   Enterprise Reorder Planning
e)   Enterprise Retention Planning


2).A term related to sending data to a satellite is
a)   downlink
b)   Modulate
c)   demodulate
d)   uplink
e)   Inter-relate


3).What are the four things required to connect to the Internet?
a)   Telephone line, Modem, computer and ISP
b)   Modem, Computer, PDA and ISP
c)   Telephone line, PDA, Modem and Computer
d)   Computer, ISP, Modem and Communication software
e)   Monitor, Keyboard, Mouse and Modem


4).The process of transferring files from a computer on the Internet to you computer is called________.
a)   downloading
b)   uploading
c)   FTP
d)   JPEG
e)   downsizing


5).Which of the following objects is passed to a Java Bean when one of its properties is set via a JSP action?
a)   ServletRequest
b)   HttpServletRequest
c)   ServletResponse
d)   HttpServletRespone
e)   None of these


6).If you want to locate the hardware address of a local device, which protocol will you use?
a)   ARP
b)   RAP
c)   ICMP
d)   PING
e)   PONG


7).Memory unit is one part of
a)   Control Unit
b)   Central Processing Unit
c)   Input Device
d)   Output device
e)   None of these


8).A character of information is represented by a(n)
a)   byte
b)   bit
c)   field
d)   attribute
e)   None of these


9).A set of rules for telling the computer what operation to perform is called a
a)   Procedural language
b)   structures
c)   natural language
d)   command language
e)   Programming language


10).A detailed written description of the programming cycle and the program, along with the test results and a printout of the program is called
a)   documentation
b)   output
c)   reporting
d)   spec  sheets
e)   directory


Answers:                         
1). c)   2). d)   3). d)   4). a)   5). e)   6). a)   7). b)   8). b)   9). e)   10). a)

For More Important Computer Questions- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos