Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-11:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
    a)   Configuration
    b)   download
    c)    storage
    d)   Upload
    e)   installation


    2).The _________ of a system includes the programs or instructions.
    a)   hardware
    b)   icon
    c)   information
    d)   software
    e)   None of these


    3).Computers that control processes accept data in a continuous
    a)   Data traffic pattern
    b)   Data highway
    c)   Infinite loop
    d)   Feedback loop
    e)   slot


    4).What refers to a set of characters of a particular design?
    a)   key face
    b)   Formation
    c)   Calligraph
    d)   Stencil
    e)   Typeface


    5).___________ is used by public and private enterprises to publish and share financial information with each other and industry analysts across all computer platforms and the Internet.
    a)   Extensible Markup Language(XML)
    b)   Extensible Business Reporting Language(XBRL)
    c)   Enterprise Application Integration(EAI)
    d)   Sales force Automation(SFA) software
    e)   None of these


    6).A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is
    a)   Read-only
    b)   Memory-only
    c)   Run-only
    d)   Write-only
    e)   None of these


    7).In an information system, alphanumeric data normally takes the form of
    a)   Sentences and paragraphs
    b)   Numbers and alphabetical characters
    c)   Graphic shapes and figures
    d)   Human voice and other sounds
    e)   None of these


    8).A web site’s main page is called its
    a)   Home page
    b)   Browser page
    c)   Search place
    d)   Bookmark
    e)   None of these


    9).Secondary storage
    a)   Does not require constant power
    b)   Does not use magnetic media
    c)   Consists of four main types of devices
    d)   Does not store information for later retrieval
    e)   None of these


    10).The first computers were programmed using
    a)   Assembly language
    b)   Machine language
    c)   Spaghetti code
    d)   Source code
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). e)   2). d)   3). d)   4). e)   5). b)   6). a)   7). b)   8). a)   9). a)   10). b)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: