Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-10
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-10:  
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which is the best definition of a software package?
    a)   An add-on for your computer such as additional memory
    b)   A set of computer programs used for a certain function such as word processing
    c)   A protection you can buy for a computer
    d)   The box, manual and licence agreement that accompany commercial software
    e)   None of these


    2).In MICR, C stands for
    a)   Code
    b)   Colour
    c)   Computer
    d)   Character
    e)   None of these


    3).__________ provides the means to move the pointer on the screen and give information to the computer by clicking its buttons.
    a)   Scanner
    b)   Mouse
    c)   Keyboard
    d)   Program
    e)   None of these


    4).The name of the location of a particular piece of data is its ________.
    a)   address
    b)   memory name
    c)   storage site
    d)   data location
    e)   None of these


    5).What are the two parts of an e-mail address?
    a)   User name and street address
    b)   Legal name and phone number
    c)   User name and domain name
    d)   Initials and Password
    e)   User name and recipient name


    6).Participants can see and hear each other in a/an
    a)   Electronic mail system
    b)   Message system
    c)   teleconference
    d)   bulletin board
    e)   None of these


    7).Which of the following is not a type of computer software which can be bought?
    a)   Off-the-shelf
    b)   Tailor-made
    c)   Custom-developed
    d)   Off-the-shelf with alterations
    e)   All of these can be bought


    8).You can use _________ to copy selected text, and _________ to paste it in a document.
    a)   CTRL+C, CTRL+V
    b)   CTRL+C, CTRL+P
    c)   CTRL+S, CTRL+S
    d)   SHIFT+C, ALT+P
    e)   CTRL+D, CTRL+A


    9).Which of the following switching methods provides the greatest frame throughput?
    a)   Store-and-forward switching
    b)   Frame-tag switching
    c)   Cut-through switching
    d)   ISL switching
    e)   Store-and-backward switching


    10).Which kind of lock includes a keypad that can be used to control access into areas?
    a)   Cipher
    b)   Warded
    c)   Device
    d)   Tumbler
    e)   Typelock


    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). b) 4). a) 5). c) 6). c) 7). e) 8). a) 9). c) 10). a)

    For More Important Computer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: