Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams

    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams
    Important Computer Questions for LIC AAO and Upcoming Exams Set-8:             
    Dear Readers, Important Computer Questions for LIC AAO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Where are you likely to find an embedded operating system?
    a)   On a desktop operating system
    b)   On a networked PC
    c)   On a networked server
    d)   On a PDA
    e)   On a mainframe


    2).A hard copy of a file created on a computer refers to data
    a)   Saved on a floppy disk
    b)   Printed on a printer
    c)   Backed up on a tape drive
    d)   Sent as an e-mail
    e)   None of these


    3).The standard protocol of the Internet is
    a)   TCP/IP
    b)   Java
    c)   HTML
    d)   Flash
    e)   None of these


    4).Data mining means analyzing the data stored with
    a)   The DSA
    b)   The front-office staff
    c)   The back-office staff
    d)   The customers
    e)   None of these


    5).What is backup?
    a)   Adding more components to your network
    b)   Protecting data by copying it from the original source to a different destination
    c)   Filtering old data from the new data
    d)   Accessing data on tape
    e)   None of these


    6).A _________ is a design tool that graphically shows the logic in a solution algorithm.
    a)   flowchart
    b)   hierarchy chart
    c)   structure chart
    d)   context diagram
    e)   None of these


    7).Which device is used to access your computer by other computer or for talk over phone?
    a)   RAM
    b)   CD ROM Drive
    c)   Modem
    d)   Hard Drive
    e)   None of these


    8).A(n) ________ program is one that is ready to run and does not need to be altered in any way.
    a)   interpreter
    b)   high-level
    c)   compiler
    d)   COBOL
    e)   executable


    9).Usually downloaded into folders that hold temporary Internet files, _________ are written to your computer’s hard disk by some of the Web sites you visit.
    a)   Anonymous files
    b)   Behavior files
    c)   Banner ads
    d)   Large file
    e)   Cookies


    10).___________ devices convert human-understandable data and program into a form that the computer can process.
    a)   Printing
    b)   Output
    c)   Solid state
    d)   Monitor
    e)   Input


    Answers:                         
    1). d) 2). b) 3). a) 4). c) 5). b) 6). a) 7). c) 8). e) 9). e) 10). e)

    For More Important Computer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: